Naseeha Sakinah Binti Sopian

Mula berkongsi tentang kepentingan penyusuan susu ibu sejak melahirkan anak yang pertama pada 2016 dan disokong kuat oleh ibu saya yang juga merupakan seorang jururawat terlatih dan bidan bertauliah hampir 30 tahun, untuk saya meneruskan penyusuan kerana sebelum itu saya langsung tidak mengambil pusing tentang susu ibu dan tidak ada pun orang sekeliling yang lebih berpengalaman memberitahu saya bahawa betapa banyaknya kebaikan susu ibu buat kedua-dua ibu dan bayi melainkan saya ketahui daripada ibu saya sendiri.

Terkesan dengan itu, saya mula terdetik untuk berkongsi kebaikan kepada kenalan-kenalan rapat yang ketika itu ramai yang bakal dan baru menjadi ibu kerana saya pasti mereka juga kurang didedahkan tentang ilmu penyusuan yang tepat dan supaya kita sama-sama dapat memberikan makanan terbaik di dunia buat si kecil masing-masing.

Malah sebelum itu juga saya tidak tahu akan kewujudan LC, PC dan kumpulan-kumpulan sokongan penyusuan yang membantu ibu-ibu mempunyai masalah penyusuan.

Oleh itu, demi menambah keyakinan ibu-ibu yang memerlukan bantuan penyusuan dan juga menambah keyakinan saya sendiri untuk berhadapan dalam membantu ibu-ibu lain, saya telah menghadiri kursus Breastfeeding Peer Counselor yang telah dianjurkan oleh Pusat Laktasi Kebangsaan pada November 2019.

Terima kasih juga kepada Kak Nad dan Team Feed By Ummi Najla yang memberi peluang menjadikan saya sebagai salah seorang Kaunselor Jemputan di FB group Feed By Momma untuk berkongsi serba sedikit ilmu kepada ibu-ibu di luar sana tentang kepentingan penyusuan susu ibu. Semoga segala usaha ibu-ibu dalam memberikan yang terbaik buat dimudahkan oleh Allah s.w.t.

Online coaching

RM40/hour

Home visit

RM 80-100/visit

Day  : Sunday
Time  : 12pm – 5pm
Area: Cyberjaya & Subang

Customer Review

Klau ada cust punuya review kat sini apa a. x tau la hahah Klau ada cust punuya review kat sini apa a. x tau la hahahKlau ada cust punuya review kat sini apa a. x tau la hahahKlau ada cust punuya review kat sini apa a. x tau la hahahKlau ada cust punuya review kat  ada cust punuya review kat sini apa a. x tau la hahah

nama cust

"bla bla bla bla bla bla bla blabla bla bla blabla bla bla blabla bla bla blabla bla bla blabla bla bla blabla bla bla blabla bla bla blabla bla bla blabla bla b”

nama cust

"bla bla bla blabla bla bla blabla bla bla blabla bla bla blabla bla bla blabla bla bla bla”

nama cust

"saya menag moto saya menag motosaya menag motosaya menag motosaya menag motosaya menag moto”